Treinvakantie Zwitserland: prachtige treinreizen

Een treinvakantie in Zwitserland staat garant voor een onvergetelijke reis. Het land staat bekend vanwege de indrukwekkende natuur. Of je nu een bergwandeling wilt maken, lekker wilt zwemmen in een bergmeer, of gewoon vanuit de trein wilt genieten van het landschap, het kan allemaal. 

Aanbiedingen Treinreizen Zwitserland (Rondreizen)

Grand Panorama Rondreis (1e klas) Zwitserland

Klasse: 1e klas
Treinreis: Inbegrepen vanaf elk station in Nederland.
Bijzondere treinen: Gotthard Panorama Express, Bernina Express, Glacier Express, GoldenPass Express (optioneel), Luzern Interlaken Express
Overnacht in: Interlaken, Lugano, Chur, Zermatt
Aantal dagen: Vanaf 5 dagen, verlenging mogelijk
Vanaf prijs: 1182 euro per persoon.
Aanbieder: Treinrondreis.nl

Grand Train Tour Zwitserland
 

Klasse: 2e klasse (1e klasse optioneel)
Treinreis: Vanaf een Nederlands station naar keuze.
Bijzondere treinen: Gotthard Panorama Express (optioneel), Bernina Express, Glacier Express, GoldenPass Express, Luzern Interlaken Express, Voralpen Express

Overnacht in: Schaffhausen, Interlaken, Zermatt, Chur, Lugano en Luzern.
Vanaf prijs: 1377 euro per persoon.
Aanbieder: Treinrondreis.nl

Korte Panorama treinreis Zwitserland

Klasse: 2e klasse (1e klasse optioneel)
Treinreis: Vanaf een Nederlands station naar keuze.
Bijzondere treinen: Glacier Express en Bernina Express
Overnacht in: Zermatt, Chur, Lugano
Aantal dagen: Vanaf 4 dagen, verlenging mogelijk
Vanaf prijs: 908 per persoon
Goed om te weten: extra dagen alleen te boeken in overleg.
Aanbieder: Opreis.nl

Treinreizen Zwitserland

Treinverbindingen naar Zwitserland

Bij een treinvakantie Zwitserland reis je in de regel per ICE naar het Alpenland. In 2024 rijdt er t/m 15 juli een directe ICE. Vanaf 15 juli 2024 kun je in de regel met één overstap overdag naar Zwitserland reizen. Je stapt dan in Keulen of Frankfurt over op de ICE naar Basel of Zürich.

Basel kun je zien als de poort naar Zwitserland. De stad grenst zowel aan Duitsland als Frankrijk. Vanuit Basel rijden er directe treinen naar Chur, Luzern, Interlaken, Brig, Lugano en tal van andere Zwitserse bestemmingen. 

Nachttrein naar Zwitserland

Een andere mogelijkheid is de nachttrein Amsterdam - Zürich. Vertrek in de avond uit Nederland, en kom de volgende ochtend uitgerust aan in Zwitserland. De trein stopt in Nederland ook in Utrecht of Arnhem. Woon je in Zuid-Nederland? Dan kun je eventueel ook in Düsseldorf of Keulen instappen. De trein komt al rond de klok van zes uur 's ochtends aan in Basel. Het is vaak relaxter om door te reizen naar Zürich. Daar is de trein omstreeks acht uur. 

Per trein naar Zermatt

Eén van de meest populaire dorpen in Zwitserland is Zermatt, gelegen aan de voet van de wereldberoemde Matterhorn. Het is bovendien het startpunt van de Glacier Express naar Chur en St. Moritz. Het bijzondere van dit dorp is dat het autovrij is. In de winter is het populair bij wintersporters, in de zomer is Zermatt ideale plek voor een mooie bergwandeling en bijvoorbeeld een uitstapje naar de Gornergrat.

Omdat het dorpje autovrij is, is Zermatt uiteraard prima per trein bereikbaar. Tussen Täsch en Zermatt rijden pendeltreinen, maar er rijden reguliere treinen naar Visp en Brig. In Visp kan er overgestapt worden op de trein naar Basel.

Beroemde Zwitserse treinen

De Glacier Express, vaak beschreven als de 'langzaamste sneltrein ter wereld', verbindt Zermatt en St. Moritz over een spectaculaire route. Deze acht uur durende reis is een belevenis op zich. Toeristen uit heel de wereld komen voor deze treinreis naar Zwitserland. Maak je een treinreis door Zwitserland? Dan mag een rit met deze wereldberoemde trein niet ontbreken. De Glacier Express doorkruist 291 bruggen, 91 tunnels en verschillende treinpassen, waaronder de Oberalppas. Het hoogste punt van de Glacier Express bevindt zich op 2.033 meter boven zeeniveau. 

De Bernina Express is zo'n andere Zwitserse panoramatrein, biedt een niet minder indrukwekkende ervaring, die van Chur naar Tirano loopt, dwars door het Engadin en over de spectaculaire Berninapas. Deze route staat bekend om zijn architectonische hoogstandjes en is UNESCO Werelderfgoed, een getuigenis van de harmonie tussen treintechnologie en natuur.

Treinreis Zwitserland & Italië

Bij een treinvakantie Italië verblijf je vaak ook minimaal één of meerdere nachten in Zwitserland.