Treinvakantie Noorwegen: prachtige treinreizen

Ontdek de prachtige natuur van Noorwegen vanuit je treinstoel. Treinvakantie in Noorwegen biedt je de unieke kans om te genieten van prachtige uitzichten op fjorden, bergen, en watervallen, terwijl je reist. Bij veel treinvakanties naar Noorwegen is ook een boottocht inbegrepen.

Aanbiedingen Treinreizen Noorwegen

Beroemde Noorse treinreizen

De Bergen spoorlijn

Deze spoorlijn verbindt de hoofdstad Oslo met Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, gelegen aan de westkust. Deze 496 kilometer lange reis voert je over het Hardangervidda-plateau, het grootste bergplateau van Europa, en biedt uitzichten op uitgestrekte sneeuwvelden, bergen en diepe valleien. De reis duurt ongeveer 7 uur en biedt reizigers de kans om te genieten van het Noorse landschap.
Foto: Richard Latten

Flam spoorlijn

De Flåm Spoorlijn, een zijtak van de Bergenlijn, staat bekend om zijn steile hellingen, met een stijging van bijna 900 meter in minder dan 20 kilometer. Deze technische prestatie laat treinpassagiers genieten van spectaculaire uitzichten op watervallen, rivieren, en bergen terwijl de trein zich een weg baant van Myrdal, gelegen in de bergen, naar Flåm, aan de oevers van de Aurlandsfjord. De lijn is vooral bekend om de Kjosfossen waterval, waar de trein stopt zodat passagiers de waterval van dichtbij kunnen ervaren.

Nordlandsbanen, poolcirkel Express

Voor een avontuur boven de poolcirkel is de Nordlandsbanen een onvergetelijke ervaring. De trein verbindt de stad Trondheim met Bodø, gelegen aan de noordkust. Tijdens de 729 kilometer lange route geniet je van de ruwe natuur. De treinreis duurt ongeveer 10 uur. In de wintermaanden kun je vaak het Noorderlicht aanschouwen. 

Afbeelding: arctictrains.com

Voordelen van een Treinvakantie in Noorwegen

  • Milieuvriendelijk: Treinreizen is een van de meest duurzame manieren om te reizen, met een lage impact op het milieu.
  • Comfort en Gemak: Ruime zitplaatsen, de mogelijkheid om vrij te bewegen, en uiteraard inclusief zitplaatsreservering.
  • Prachtige uitzichten: Met Schotland en Zwitserland kun je in Noorwegen de mooiste treinroutes van Europa vinden. 
  • Toegankelijkheid: Treinen zijn toegankelijk voor iedereen, inclusief gezinnen met kleine kinderen, ouderen, en mensen met beperkte mobiliteit.
  • Reizen zonder inchecken. In Noorwegen hoef je niet in te checken voor de trein. Twintig minuten voor vertrek aanwezig is ruim voldoende. Je kunt direct je zitplaats opzoeken en genieten van het Noorse landschap.
  • Bagage mee zonder bijbetalen. Of je nu één of twee koffers heeft, en of ie nu 10 of 25 kilo is, je kunt het met de trein gratis meenemen.
  • Cultuur en Geschiedenis: Stop in diverse steden om de geschiedenis van Noorwegen te ontdekken. Fijn: de trein stopt in hartje stad.