Treinvakantie Frankrijk, treinreizen naar de zon

Een treinvakantie naar Frankrijk biedt een uitstekende manier om het landschap en de rijke cultuur te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een treinvakantie naar Zuid-Frankrijk. Een populaire bestemming is Montpellier, een stad die bekend staat om zijn historische charme, levendige sfeer en prachtige architectuur.

Vanaf Nederland of België reis je comfortabel met de hogesnelheidstrein, de Eurostar of TGV rechtstreeks naar Frankrijk.Vanuit Brussel rijden er dagelijks meerdere treinen naar Zuid-Frankrijk, waaronder naar Montpellier. Deze stad is een ideale uitvalsbasis om de hele omgeving te verkennen. Je kunt genieten van de prachtige stranden van de Middellandse Zee, die slechts een korte treinrit verwijderd zijn.

Ook de nabijgelegen steden zoals Nîmes, beroemd om zijn Romeinse amfitheater, en Avignon, met het imposante Palais des Papes, zijn eenvoudig te bereiken met de trein. Voor liefhebbers van natuur en outdooractiviteiten biedt het nabijgelegen natuurgebied de Cevennen een scala aan mogelijkheden, van wandel- en fietsroutes tot pittoreske dorpjes.

Montpellier zelf heeft ook veel te bieden: een bruisende oude stad met gezellige pleinen, talloze boetiekjes en een overvloed aan cafés en restaurants waar je kunt genieten van de Franse keuken. Een treinvakantie naar Zuid-Frankrijk is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een ontspannen manier om de diversiteit en schoonheid van deze regio te ontdekken.